Jelena Kastaneti: istinski sanjar velikog srca

Blog

Jelena Kastaneti: istinski sanjar velikog srca

24/03/2019

Rođena Slatinčanka Jelena, živi i piše u Zagrebu, zbirku pjesama ‘Bez povratka’ te roman ‘(Moj) Dnevniče’, a uskoro izlazi i njezina treća knjiga. Radost joj je omiljena riječ, a zaljubljena je u ljubav. Voli tratinčice, zelenu boju i istinski je sanjar kojemu se srce smije kada mašta koju ona ispisuje dotakne stvarnost onoga koji čita.

Najvećom vrlinom smatra svoju upornost, a manom definitivno neorganiziranost. Omiljeni joj je naslov “Kradljivica knjiga”, iako i “Mali princ” zauzima ogromno mjesto u njenom srcu. Što se drugih autora tiče, vjeruje kako nitko nije toliko ultimativno dobar da nekome ne bi bio loš, niti je itko toliko ultimativno loš, da nekome ne bi bio dobar, a kako je sa piscima, tako je i sa knjigama. Previše voli osjetiti papir pod prstima, miris novih knjiga i zvuk okretanja stranice, da bi pristala na modernije verzije čitanja.

Jelena

Život iz snova za nju je čovjek kojeg voli, obitelj s njim, dom u koji se vraćaju nakon svakog putovanja, police pune knjiga, što pročitanih, što napisanih. Osim što aktivno piše, iza sebe ima i sportsku karijeru – višestruka je hrvatska prvakinja u hrvanju te se natjecala i u powerliftingu.

Jelena

Razum je kod nje, kaže, unaprijed predao svaku bitku sa srcem, a misao kojom se vodi je ona da su snovi ostvarivi. Samo ćeš, radeći na njima, morati jako dugo ostajati budna.

Cosmopolitan.hr